Zamieszczone przez dylan80
Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
mi się nagrało dzisiaj obejrzę
wybuch był, najpierw pary pod ciśnieniem która zerwała pokrywę reaktora
z tego powodu dostało się powietrze do komory reaktora, a tam był wodór....->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
budowa nowego sarkofagu online
Вони працюють! А ваше посилання — ні! Ви потрапили на сторінку, якої не існує. Помилка 404 Перейти на головну .
[ Dodano: Sro 11 Lis, 15 16:23 ]
Napisałem dzisiaj maila do dr Rabińskiego na temat niezgodnosci jego wykladu z tym co opowiadal Siergiej w filmie TVN. Oto co mi napisal:
Witam,
pierwsza relacja, jaką mi przedstawił Siergiej dawała się streścić
następująco: pił herbatę, zaczęła wyć sygnalizacja poziomu
promieniowania na 4 bloku, gdyby nie to że wysłali go po maski
przeciwgazowe to on też by zginął, jak wyszli na zewnątrz do ewakuacji
transportem wojskowym to dopiero zobaczyli skalę zniszczeń. Zacząłem
się zastanawiać czy nie spędził w elektrowni ponad doby na dyżurze ale
nie zgadzało mi się odwiezienie rodziny samochodem.
Dopiero po naprawdę wielu porównaniach z innymi relacjami wykazałem mu,
że zbił w jeden ciąg przebieg swoich trzech zmian w elektrowni.
Pierwszego dnia pił herbatę, w filmie po raz pierwszy przyznał że alarm
poziomu promieniowania włączył się po 10-20 minutach (czyli nie było
natychmiastowego wybuchu), nikt go by nie dopuścił do prac na reaktorze
bo był zwykłym technikiem od turbin, likwidatorzy byli osmaleni sadzą z
płonących gazów wydzielających się z niekoniecznie z grafitu.
Skończył zmianę, poszedł do domu o 8:00 rano 26-go, przespał się, o
24:00 poszedł powtórnie na nocną zmianę, wtedy dowiedział się o
planowanej ewakuacji i zadzwonił do żony, przespał się, odwiózł
żonę i szwagierkę na dworzec (chyba w Czernihowie), w samochodzie były
więc 3 dorosłe osoby i 4 dzieci (poza 7 letnim synem Siergieja reszta
miała po 2 lata), podjechał na kolejną 3-cią zmianę pod elektrownię
(miasto było już ewakuowane), po 2 godzinach zarządzono ewakuację (bo
wtedy przepalił się dach nad reaktorem).
Siergiej miota się między prawomyślną wersją "wielkiego
wybuchu" a tym co na prawdę widział. Stąd stara się odgłos typu
gromu przedstawić jako prawie trzęsienie ziemi. Musiałem go wielokrotnie
przypierać do muru wykazując mu nielogiczności jego
'wspomnień'. O bzdurach jakie opowiada na tematy fizyki
jądrowej nawet nie wspominam.
Pozdrowienia,
MAR
Hmm z tego co tu widze to chyba zaden z nich nie jest wiarygodnym zrodlem informacji i prawdy nie dowiemy sie nigdy z zadnego zrodla
Obstawiam, że nie może powiedzieć jak faktycznie było albo wcale go tam nie było i kręci żeby robić z siebie "bohatera".
Czy ktoś może wrzucić program na FTP albo na YT?
Niestety (nie śmiać się :!: ) nie mam TVN Turbo bo na naziemnej tego nie puszczają
A ja i czasu nie mam na kablówki i oglądanie TV :|Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
https://onedrive.live.com/redir?resid=280A77F4CE126D2!17078&authkey=!APblelt mmYPuxcU&ithint=file%2crmvb
znalazlem ale w kiepskiej wersj bo rmvb. Jak bedzie gdzies w normalnej lub hd to podmienie plik
[ Dodano: Sro 11 Lis, 15 19:41 ]
musisz recznie skopiowac link do przegladarki bo jak klikniesz to blad wywala
Komentarz
-
-
kkocis, toż ten Siergiej mnie teraz wku...ił kłamca jeden ,jak on nam może w oczy patrzeć :roll: :lol:
Pamiętacie moje pytanie ,w elektrowni ,do tej ,jak jej tam było Julia? nie wiem
Zadałem pytanie ,Czy był wybuch ,czy nie ?,bo mi się coś nie zgadza ,jej spojrzenie było zabójcze ,a Paweł powiedział ,że nie powinno się zadawać tutaj takich pytań. Według mnie wybuch był i to konkretny
Ja myślę ,że oni coś kręcą ,albo nie chcą czegoś powiedzieć . Tak samo z ilością osób zmarłych wskutek awarii ,ale tego nigdy się nie dowiemy ,po prostu nie możemy się dowiedziećSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905 pamietam to pytanie i jej reakcje. Tam kurna jakas zmowa milczenia czy co panuje. Kazdy pier..oli co innego. Moze pozniej wysle jeszcze maila do Pawła zobacze co odpisze.
Wysłałem do Rabińskiego maila w ktorym wyslalem mu 3 zdjecia znalezione w necie z zapytaniem co w takim razie spowodowalo tak olbrzymie uszkodzenia bloku nr 4
Pierwsze zdjecie to wlasnie 1c_blok do ktorego on sie odwołuje
Oto co mi odpowiedzial. Widac caly czas broni swojej teorii
Te zdjęcia zostały wykonane kilka tygodni po ugaszeniu pożaru,
zdjęcie 1c_blok.jpg w kilka miesięcy po (wyretuszowano z niego dźwig
DEMAG żeby ukryć datę wykonania. Jest dostępna ekspertyza specjalistów
KGB wykazująca charakter zniszczeń wskazujących na 'miękki'
wybuch typowy dla kopalń węgla i elewatorów zboża oraz uszkodzenia
spowodowane pożarem, a nie wybuchem.
Komentarz
-
-
przecież to jasne: "W wyniku przegrzania reaktora doszło do wybuchu wodoru, pożaru oraz rozprzestrzenienia substancji promieniotwórczych"
przyczynę znamy - nieumiejętne głupki robili sobie testy obniżając moc reaktora, stracili kontrolę nad reaktorem, jak ją stracili mimo to kontynuowali testy wyłączyli pompy - to spowodowało, że reaktor pracował w niekontrolowanym trybie "awaryjnym" i powstawały ogromne ilości wodoru ....to one wybuchły i "otworzyły" reaktor.
"W elektrowni jądrowej nie ma jako tako wolnego wodoru, ale jest za to woda. W przypadku wystąpienia awarii, temperatura w rdzeniu wzrasta bardzo wysoko. Wskutek reakcji pary wodnej z rozżarzonymi koszulkami cyrkonowymi w rdzeniu powstaje wolny wodór H2." ta "awaria" to moment kiedy obniażając moc stracili kontrole nad procesami w reaktorze i w około niego. potem już ten wodór mógł tylko jeb......i rozerwać obudowe reaktora, reszta wiadoma.
Więc nie wiem co te pijaczyny rosyjskie biadolą, zdjęcia i fakty mówią same za siebie. Oni do dziś prawdy nie mówią, kiedy władze rosyjskie w ogóle powiedziały jakąkolwiek prawdę? nie wiem czy było, trochę wali propagandą chwilami, ale pokazuje jak poświecali ludzi swoich, których do dziś mają w głębokiej d....., taki dużo większy w skali "Kursk":
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Ja myślę ,że oni coś kręcą ,albo nie chcą czegoś powiedzieć .Zamieszczone przez kkocisTam kurna jakas zmowa milczenia czy co panuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kkocisoolsztyniak, plik podmienilem na ten w wersji HD takze mozesz sciagac
http://1drv.ms/1NK8Ji9Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deZamieszczone przez sebastian7905Ja myślę ,że oni coś kręcą ,albo nie chcą czegoś powiedzieć .Zamieszczone przez kkocisTam kurna jakas zmowa milczenia czy co panuje.
Jest tego sporo w necie. Pewnie nie tylko UE
Komentarz
-
-
takie wezmę i wyrzucę
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynoltakie wezmę i wyrzucę
http://allegro.pl/oryg-wodery-wojsko...361239889.html
Muszą być do jajecByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
chyba nawet wysokie kalosze nie pomoga w tym miejscu
Na bardzo ciekawe znalezisko natknęliśmy się w tajemniczych zakładach Jupiter na zachodzie Prypeci. Jak wiecie, większość tamtejszych piwnic jest zalana, część niemal całkowicie. Teoretycznie nie ma...
dla tych co nie maja fb
"Na bardzo ciekawe znalezisko natknęliśmy się w tajemniczych zakładach Jupiter na zachodzie Prypeci. Jak wiecie, większość tamtejszych piwnic jest zalana, część niemal całkowicie. Teoretycznie nie ma nic dziwnego w tym, że zbiera się woda w pomieszczeniach znajdujących się poniżej gruntu. Pozory mylą.
Przynajmniej jedne piwnice zostały najprawdopodobniej zalane CELOWO. Skąd o tym wiemy? Ponieważ znaleźliśmy wąż strażacki prowadzący z zewnątrz budynku i kończący się właśnie w piwnicach. Podejrzany jest również fakt, że większość piwnic jest zalana jedynie po kostki, natomiast te - niemal po sufit.
Nasuwa się pytanie - po co zadawano sobie tyle trudu? Ilość wody, jaką przepompowano jest po prostu ogromna, ponieważ zalana została hala oraz korytarz z licznymi pomieszczeniami. Nikt nie wie, co w nich się znajduje, jednak jeśli była tam jakaś dokumentacja, to z pewnością już dawno rozłożyła się w wodzie."
Komentarz
-
-
kkocis, karol to jeszcze maski weźmiemy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz